Vyhodnocení EPC projektů

2 minuty čtení
Tým Enectiva

Chystáte se realizovat EPC projekt? Čeká vás komplexní technicko-administrativní úkol. Nejprve navrhnout samotné technické řešení, získat finance na profinancování celého projektu, následně přijde na řadu realizace a v neposlední řadě bude třeba monitorovat výsledky na základě kterých dochází k splácení celé investice do EPC projektu.

Enectiva dokáže být právě co se týče monitoringu výsledků EPC zdatným pomocníkem. Tento proces jednak zcela automatizovat a taktéž napomáhá k transparentnosti celého řešení. Tím, že Enectiva je webové řešení, tak u EPC projektů získají přístup k výsledkům vždy obě strany. Jedna strana, kterou typicky reprezentuje ESCO společnost a druhou tvoří zákazník. ESCO má nesutálý přehled o tom, zda jsou výsledky dle očekávání, jakou částku může klientovi fakturovat v závislosti na dosažených úsporách. Zákazník na druhé straně získává nepřetržitou kontrolu a taktéž informace o svém energetickém hospodářství, které může využít i po skončení EPC projektu. Ještě je možné poskytnout přístup, který zajiš%tuje financování celého EPC.

Jeden z příkladů, jakým způsobem vyhodnocujeme EPC projekty je uveden na obrázku níže:

vyhodnoceni_EPC_projektu.png

A. Vývoj nákladů a úspor v historii a jejich predikce na další roky

B. Aktuální úspory EPC projektu v jednotlivých měsících

C. Cashflow EPC projektu

D. Ekonomický souhrn vztahující se k realizovanému EPC projektu

V týmu Enectiva neustále pracujeme na vylepšení algoritmů počítajících úspory dosažené vlivem úsporných událostí a úsporných projektů. Pokud máte zrealizovaných EPC projekt, nebo takový plánujete, neváhejte se nám ozvat s návrhem vhodného řešení pro jeho monitoring.