Výměna měřidla - korekce v Enectivě

2 minuty čtení
Bixente Garra

Výměna měřidla - korekce v Enectivě

V případě, že jste měnili měřidlo ať už je to kvůli jakémukoliv důvodu, tak v Enectivě je nutné provést tzv. korekci. Je to snadné, stačí postupovat podle návodu níže:

V levé části “stromu” si vybereme entitu v které se nachází měřidlo u kterého je potřeba provést korekci.

Klikneme na název měřidla a tím se dostaneme do “módu editace” měřidla. V horní části menu vybereme Korekce.

Dále pak klikneme na Přidat novou korekci a postupujeme dle tabulky, pokud se jedná o výměnu měřidla ve většině případů je potřeba nechat nastavení tak jak ho vidíte na obrázku níže. Důležité je vyplnit správně hodnoty v pod nadpisem Navržené řešení je potřeba zadat poslední stav na starém (měněném měřidle) v kWh. Dále pak kdy byla výměna provedena a stav po resetu/výměně měřidla. Po vyplnění těchto dat stačí uložit případně ještě předtím vložit komentář, který může sloužit pro informaci ostatních, aby věděli proč k dané korekci došlo, proč se měnilo měřidlo apod… Po uložení korekce se dá kdykoliv vrátit zpět a vymazat případně upravit. Pokud byste i tak měli potíže kontaktujte osobu s kterou jste daný projekt řešili a nebo naši

Po vyplnění těchto dat stačí uložit případně ještě předtím vložit komentář, který může sloužit pro informaci ostatních, aby věděli proč k dané korekci došlo, proč se měnilo měřidlo apod… Po uložení korekce se dá kdykoliv vrátit zpět a vymazat případně upravit. Pokud byste i tak měli potíže kontaktujte osobu s kterou jste daný projekt řešili a nebo naši technickou podporu na podpora@enectiva.cz.