Optimalizace energetických nákladů

2 minuty čtení
Tým Enectiva

Energie jsou 3. největší nákladovou položkou firem ihned po mzdových nákladech a nákladech na materiál. Stále více si jich uvědomuje, že vyšší energetická efektivita je klíčem k zdravějším maržím a vyšší ziskovosti.

Z nedávno vydaného výhledu pro energetiku (Energy Outlook) společnosti BP vyplývá, že celosvětově dojde k nárůstu spotřeby energetických zdrojů o 41% do roku 2035. S rostoucí spotřebou a poptávkou poroste i cena. To je více než pravděpodobné. Firmy pokud budou chtít zachovat svoji ziskovost musí již dnes přemýšlet, jak zvýšit efektivitu ve využití energetických zdrojů. Aktivně se věnovat energetické optimalizaci a dalším disciplínám energetického managementu.

Z naší zkušenosti vyplývá, že naprosté většině zákazníků se podařilo snížit náklady na energie o 8-12% ihned jakmile dostali k ruce pravidelný a jemný energetický reporting. Pokud nahlédnete pod pokličku globálním hračům, tak můžete nalézt jejich strategie a cíle co se týče snížení spotřeby energií na produkci a stejně tak snížení produkce CO2. Např. Volkswagen plánuje snížit spotřebu energií, produkci odpadů a množství CO2 do roku 2018 o 25%. Jiný celosvětový gigant ABB zase plánuje snížit spotřebu energie na výrobu do roku 2020 o 20 %. Takovýchto příkladů můžete najít celou řadu. Více o strategii ABB zde: http://www.abb.com/cawp/abbzh258/070c3d1cc1baa1e4c1257314003329c4.aspx

Pokud si chcete vyzkoušet výhody a potenciál on-line energetického monitoringu, neváhejte nás kontaktovat s žádostí o vytvoření demo účtu do aplikace Enectiva.