Vítejte na našem blogu!

Vytvoření měřidla v Enectivě

Vytvoření měřidla v Enectivě V levé části “stromu” si vybereme entitu v které budeme chtít vytvořit nové měřidlo (na obr. České Budějovice). Obvykle vybereme tu pod kterou dané měřidlo spadá, například nájemní jednotka, oblast budovy, budova atp.. Jakmile máme vybranou entitu klikneme v horním navigačním menu na tlačítko měřidla, dále pak na Přidat měřidlo. Vyplníme všechny potřebné údaje pro nové měřidlo, abychom ho mohli co nejlépe a nejsnáze v budoucnu v případě potřeby identifikovat.
Více

Výměna měřidla - korekce v Enectivě

Výměna měřidla - korekce v Enectivě V případě, že jste měnili měřidlo ať už je to kvůli jakémukoliv důvodu, tak v Enectivě je nutné provést tzv. korekci. Je to snadné, stačí postupovat podle návodu níže: V levé části “stromu” si vybereme entitu v které se nachází měřidlo u kterého je potřeba provést korekci. Klikneme na název měřidla a tím se dostaneme do “módu editace” měřidla. V horní části menu vybereme Korekce.
Více

Psychologie přetápění

Tepelný komfort je stav mysli Tepelná pohoda je subjektivní pocit. ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air Conditioning Engineers) definuje tepelný komfort jako stav mysli, vyjadřující spokojenost s tepelným prostředím. Z toho vyplývá, že ve vetší skupině lidí obývající stejné prostředí, je pravděpodobnost 100% spokojenosti blížící se nule. I za idealních podmínek z fyziologického hlediska, bude vždy přibližně 5 % obyvatel cítit určitou míru diskomfortu. Proč tomu tak je?
Více

Opatření na úsporu energie – co můžete udělat

Ať už chcete ušetřit energii v průmyslovém parku, v kanceláři nebo obytných budovách, máme pro vás řešení. Jak bylo zmíněno v našem předchozím článku, každý může přispět ke snižování spotřeby plynu a úspoře energie jako celku. V době krize, klimatických změn a válek je každý krok směrem k úsporám cenný. Avšak může se to znát složité - proto jsme vytvořili následující seznam opatření, ze kterého můžete čerpat. Doufáme, že pro vás bude užitečný, ať už se jedná o velké průmyslové komplexy, kanceláře nebo jeden rodinný dům.
Více

Úsporná opatření v době války: můžeme odstavit ruský plyn?

Se zvyšujícím se napětím mezi Evropou a Ruskem v posledních měsících přišel bezprecedentní nárůst sankcí vůči Ruské federaci. Rusko se stalo zemí s nejvyššími sankcemi na světě, což významně ovlivnilo obchod. Není tajemstvím, že Evropa využívá ruský plyn a Rusko z této směny ekomicky profituje. V diskuzi o sankcích je ruský plyn ústředním bodem veřejné a politické debaty a v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu je na stole otázka jeho úplného odstavení.
Více