Produktivita práce - přinášíme tip jak ji zvýšit

3 minuty čtení
Tým Enectiva

Všechny z nás čas od času přepadne na pracovišti únava. Pro firmy je tento faktor ovšem přímo spojený s produktivitou zaměstnanců a tím pádem i ziskem firmy. Přitom existuje jednoduché a efektivní řešení, jak tomuto problému předejít.

V dnešních dnech patří mezi velmi oblíbenou podobu pracovního prostoru tzv. openoffice. Ten nabízí spoustu pracovních míst pro spoustu lidí na relativně malé ploše a tím pádem i úsporu peněz pro zaměstnavatele. O ty může zaměstnavatel ale zase velmi rychle přijít, pokud zaměstnanci nebudou tak výkonní, jak by měli být.

Jednou z nejbanálnějších, ale zároveň nejčastějších příčin únavy na pracovišti je prostý nedostatek kyslíku, ke kterému v přeplněném prostoru, kde se nevětrá, může dojít velmi rychle. Rafinovanost přemíry CO2 ční ovšem v tom, že je plíživá a neprojeví se naráz, proto si většina z nás ani neuvědomí, že by měla otevřít okno, aby se vyměnil vzduch. Na to ovšem Enectiva našla prosté řešení.

Technologie, kterou nabízí Enectiva v zásadě funguje na stejné bázi jako běžný termostat. Kromě teploty a vlhkosti vzduchu ovšem měří i množství částic oxidu uhličitého ve vzduchu. To se měří v tzv. ppm (parts per milion) jednotkách a doporučené množství CO2 v místnosti, které ještě nemá vliv na kondici jedince, odpovídá zhruba 1000 ppm. V běžné kanceláři, kde se nevětrá, ovšem toto množství vzroste až na dvojnásobnou hodnotu během pouhých tří hodin! Není tedy divu, že zaměstnanci mohou být unavení a nekoncentrovaní.

Účinky CO2 na lidský organismus

Naše technologie je snadno propojitelná s počítačem či telefonem. Na překročení nezávadného množství CO2 vás proto jednoduše může upozornit např. telefon SMS zprávou. Pro náročnější uživatele není problém vytvořit optický či zvukový systém, který bude napojen na náš senzor a který uživatele v aktuálním čase upozorní, že by měl otevřít okno např. prostřednictvím rozsvícené diody umístěné na vámi vybraném místě.

Kromě nesporných výhod ve snížení únavy naše technologie zásadně pomáhá i při snížení nemocnosti na pracovišti. Zejména během zimního období je pravidelné větrání opomíjeno, i přes to, že v této roční době je koncentrace škodlivých mikrobů v uzavřených prostorech vůbec největší.

Kromě klasických kancelářských prostorů se naše technologie skvěle hodí i do škol, kde pozornost studentů s každou přibývající hodinou prudce klesá, nebo na úřady a veřejná místa, kde je zvýšená koncentrace osob v prostoru každodenním chlebem.

VÝKONNOSTNÍ KŘIVKA V PRŮBĚHU DNE ↓ Výkonnostní křivka v průběhu dne
<span style="display:block; width: 100%; text-align: center; font-size: 80%">Zdroj: Státní zdravotní ústav</span>

Jednoduchá řešení jsou ta nejefektivnější. V neposlední řadě má totiž naše technologie i vliv na psychické rozpoložení zaměstnanců, protože se svěží a zdravou myslí se všem pracuje lépe a vrací se ke svým povinnostem raději. V tomto případě se naším technikům podařilo otevřít nové možnosti pro současné i budoucí generace a byla by škoda jich nevyužít.

Chci vědět víc o senzoru

Na veškeré dotazy vám rádi odpovíme na emailu: obchod@enectiva.cz
nebo na tel. čísle: 222 766 950