Jak pracovat používat naše energetické nástěnky?

2 minuty čtení
Tým Enectiva

Co to jsou energetické nástěnky?

Nástěnky, které můžete také znát pod anglickým názvem „dashboards“, jsou užitečným nástrojem, pomocí kterého si můžete zobrazit všechna potřebná data a grafy na jediné úvodní stránce! Pomocí našeho dashboardu můžete na jednom místě sledovat veškerou spotřebu energie, ať už jde o elektřinu, vodu, plyn, či dokonce i uhlíkovou stopu.

K dashboardům se dostanete po přihlášení do aplikace Enectiva nebo kliknutím na svůj profilový obrázek. Dashboardy jsou místem, kde se zobrazují vaše vybrané grafy, které si přejete vidět na úvodní stránce, přičemž dashboardy jsou vždy přiřazeny jednotlivým uživatelům, tudíž každý uživatel aplikace Enectiva může mít jiný, jedinečný dashboard.

Zobrazeni nastenky

Jak si vytvořit vlastní dashboard?

Chcete-li vytvořit graf, který se vám bude zobrazit na úvodní obrazovce (dashboardu), musíte si jej nejprve zobrazit na kartě Statistiky. Poté je třeba kliknout na tlačítko „Nastavit zasílání grafu…“ (jedná se o tlačítko vedle tlačítka „Zaslat“). Nyní hned po přihlášení do aplikace uvidíte tento graf na úvodní stránce. Takto si můžete nastavit i několik grafů, které uvidíte hned po přihlášení do aplikace.

Vytvoreni nastenky

Jak upravovat dashboardy?

Dashboardy můžete upravovat tak, že na ně kliknete, podržíte je a přetáhnete je kamkoli chcete. Takto si můžete uspořádat úvodní stránku podle libosti. Po uspořádání stačí kliknout na tlačítko uložit. Můžete se také rozhodnout odstranit libovolné grafy z úvodní stránky kliknutím na tlačítko X.

Jak sdílet dashboardy s ostatními?

Své dashboardy můžete sdílet s kolegy nebo klienty. K tomu stačí kliknout na tlačítko „sdílet“ v pravém horním rohu. Poté zkopírujte odkaz, který se vám zobrazí a odešlete jej příslušným osobám. Lidé, kteří budou mít přístup k vašim dashboardům, budou mít přístup pouze ke „kioskovému režimu“ vašeho dashboardu. To znamená, že uvidí pouze zobrazené grafy, přičemž nebudou moci provádět žádné změny a nebudou mít přístup ke zbytku informací v aplikaci.

Sdileni nastenky

V čem je výhoda kioskového režimu?

Režim kiosku je také ideálním řešením, pokud chcete u vstupu do budov nebo zařízení na vyhrazených obrazovkách zobrazit údaje o energetické spotřebě či uhlíkové stopě, což je skvělý způsob, jak propagovat vaši energetickou účinnost!

Pokud máte jakékoli dotazy, můžete kontaktovat náš Enectiva tým na obchod@enectiva.cz či +420 222 766 950.