Nejlevnější 3-fázový elektroměr s M-bus/RS485 TEST

2 minuty čtení
Tým Enectiva

Otestovali jsme pro vás nejlevnější elektroměr, který lze taktéž připojit do online monitoring aplikace Enectiva a to přes rozhraní M-Bus, RS485 nebo pulsní výstup. Cena elektroměru za jeden kus činí 2340 Kč bez DPH. Za deset kusů se pak s námi dostanete na jednotkovou cenu 2080 Kč bez DPH. Co konkrétně za tuto cenu dostanete?

Nejlevnější elektroměr s RS485 nebo M-Bus

Jednoduchý i jednoduše nastavitelný tří-fázový elektroměr do maximálního měřeného proudu 100A u přímé varianty. Elektroměr je možno doporučit pro podružné měření elektrické energie. Pracovní teplota elektroměru je od -25°C do +55 °C. Nastavení se provádí pomocí čtyř tlačítek a s pomocí návodu ho zvládne každý. Popravdě jsou tlačítka potřeba jen, když chcete zobratit ihned určitou měřenou hodnotu, nebo pro nastavení M-Bus adresy. Další funkce jako nastavení délky impulsu nejsou ve většině případů potřeba. Nastavení elektroměru však může být chráněno heslem pro neopráněné změny, což se může hodit.

Elektroměr působí na první pohled levně, celý obal je plastový s výrazným několika řádkovým displayem. Nutno uznat, že display je velmi dobře čitelný i za nevhodných světelných podmínek. Otvory pro přívodní i výstupní kabely jsou umístěny na protilehlých stranách a je nutno s tím před koupí počítat v návaznosti na situaci v rozvaděči. Přívodní kabely se umisťují ze shora.

Technické parametry:

  • 3-fázový elektroměr
  • Měřené hodnoty kWh Kvarh, KW, Kvar, KVA, P, F, PF, Hz, dmd, V, A, THD (Celkové harmonické zkreslení)
  • Měří veličiny v obou směrech proudu
  • Dva pulsní výstupy s nastavitelnou délkou pulsu
  • M-BUS (EN13753-3) nebo ModBus výstup
  • Podporované rychlosti na M-Bus 300, 600, 1200, 2400, 4800, 9600
  • Montážní provedení na DIN 35mm
Nejlevnější elektroměr s M-Bus nebo RS485

Elektroměr je dostupný ve verzi pro přímé i nepřímé měření (podporuje měřící transformátory proudu 1/5A).

Pro objednávky piště na email obchod@enectiva.cz