Jak fungují moderní senzory kvality vzduchu?

2 minuty čtení
Eva Svobodová

V tomto článku se dozvíte:

  • proč používat čidla kvality vzduchu
  • proč propojit čidla kvality vzduchu s Enectivou

V dnešním blogu bychom vám rádi představili způsob jak zlepšit vzduch v budovách: čidla od našeho dodavatele a partnera: Protronix. Tato česká společnost se již téměř 20 let zabývá zlepšováním kvality vzduchu v budovách, především pomocí široké škály čidel CO2, vlhkosti, prachu, VOC, vlhkosti nebo třeba regulátorů a dalších doplňkových produktů.

Enectiva a Protronix

Aplikace Enectiva podoporuje čidla od Protronixu, navíc tato čidla prodáváme: kombinovaný senzor CO2, nebo například nové čidlo CO2 ECO. V Enectivě monitorujeme i kvalitu vnitřního prostředí pro zajištění zdravých pracovních podmínek, které v Enectivě můžete sledovat odkudkoli. Navíc budete automaticky upozorněni na mail při překročení hodnot.

Proč používat čidla kvality vzduchu?

Pokud zkvalitníte ovzduší na pracovišti, můžete dosáhnout na prestižní certifikát WELL, který je přesvědčivým dokladem o zdravém prostředí uvnitř budov. V případě čidel kvality vnitřního prostředí je zdraví na prvním místě. Online můžete sledovat zda jsou podmínky na pracovišti odpovídající zdravým hodnotám a dostávat automatická upozornění na jejich překročení. Vliv CO2 na zdraví člověka je velmi významný, stejně tak jako vliv těkavých organických látek VOC, které se uvolňují do vzduchu například z nábytku. Čidla kvality vzduchu umožňují efektivní větrání v budovách: vzduchotechnická jednotka se spouští jen když je to opravdu potřeba a zabrání se tak plýtvání energie.

Čidla a jejich bezdrátové připojení.

Jak odesílat data z čidel kvality vzduchu, do aplikací jako je Enectiva? Aplikace Enectiva se řadí mezi IoT (Internet of Things) platformy. Pro vzájemnou komunikaci platformy s čidlem slouží mimo jiné technologie IoT Sigfox. Protronix nabízí čidla kompatibilní s technologií Sigfox, mimo jiné například kombinovaná čidla atp. Díky těmto a jiným technologiím snadno propojíte Enectivu s téměř jakýmkoliv zařízením.

Chcete zlepšit vzduch který dýcháte? Neváhejte nám napsat na obchod@enerfis.cz

V případě jakéhokoliv dotazu nebo připomínky se na nás neváhejte obrátit na eva.svobodova@enerfis.cz.